Annelies Uringa – Ergotherapeut Het Zand

Annelies Uringa werkt als ergotherapeute bij Zorgspectrum Het Zand. “Als ergotherapeut ben ik deels ook ergocoach en denk ik mee in o.a. de transfers, als de zorg aangeeft dat er ‘zware cliënten’ zijn. Daarnaast doe ik de gewone ergotherapeutische behandelingen, adviezen en hulpmiddelen etc.

Andere glijlakens

Ik merkte dat de zorg niet tevreden was met de gangbare glijzeilen. Er kwamen namelijk veel vragen over binnen. Met name als het al ‘te laat’ was omdat de zorgmedewerkers schouder- of nekklachten hadden. Dit moest makkelijker en beter kunnen voor de zorgmedewerkers vond ik. Daarom had ik in een demonstratie SatinSheet en 4WayGlide aangevraagd voor, in eerste instantie, het team ergotherapie. De demonstratie had mij dusdanig enthousiast gemaakt, dat ik de ook een demo aangevraagd had voor de medewerkers met schouder- en nekklachten, die werkzaam waren op een afdeling met drie ‘zware cliënten’. De uitkomsten van deze training gaven de doorslag om Immedia in de rest van de organisatie te introduceren.

Inmiddels maak ik nu ruim een jaar gebruik van de glijlakens. Ik ben destijds bij Immedia uitgekomen omdat ik op internet op zoek was naar alternatieven die op dat moment gebruikt werden binnen mijn organisatie”.

Voordelen en kwaliteit

“Tot nu toe vind ik het een groot voordeel van Immedia dat er goede informatie beschikbaar is, de glijsystemen helder en bruikbaar zijn in de praktijk en er minder inspanning nodig is vanuit het personeel bij een transfer. Daarnaast zijn er handige instructiekaarten aanwezig voor het personeel. En net zo belangrijk; voor de cliënten is het ligcomfort goed.

De lakens drogen zeer snel na het wassen, waardoor de doorloop snel en prettig verloopt. De kwaliteit vind ik ook goed. Tot nu is er nog geen scheur of losse naad te bekennen. Wel was er na een ongelukje een set lakens met defecatie vlekken ontstaan, die er niet meer uit gaan. Ik  kan nog niet zeggen of de lakens lang (genoeg) meegaan en na hoeveel keer wassen ze ‘op’ zijn. Daar ben ik nog wel erg benieuwd naar!

Ook leuk om te vermelden: naast de glijlakens is de groene handschoen, de Immedia Multi Glide Glove, ook zeer geliefd. Deze worden door anderen ‘gepikt’ om te gebruiken bij transfers. Niet alleen de zorgmedewerkers maar ook één van de fysiotherapeuten is dol op de groene handschoen. Dit omdat het fijn langs het lichaam glijdt en je daardoor gemakkelijker onder rug, nek en benen kunt komen.

Ik zou de producten zeker aanraden aan andere zorgmedewerkers. Daarom geef ik Immedia een dikke vette 8!”

Vraag adviesgesprek aan

Plan een afspraak (op afstand) of vraag direct een demo van onze producten aan.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download onze brochure

Benieuwd naar al onze producten? Download dan nu de brochure.

Meer weten over onze glijlakens? Ontdek alle eigenschappen, voordelen en verschillende glijlakens. Download vandaag nog onze brochure voor alle details!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.