Cliënt Erna – Samen met hulphond

Hulphond Kaiko
Omdat Erna leidt aan sclerodermie en haar bindweefsel daardoor verhardt, is zij afhankelijk van haar rolstoel én haar hulphond Kaiko. Hij helpt haar met haar dagelijkse routine en zorgt ervoor dat ze ’s nachts van positie kan veranderen dankzij de Immedia SatinSheets, van Etac.

“Door mijn beperkingen heb ik moeite om mij om te draaien in bed. Al jarenlang gebruik ik een Immedia SatinSheet Basislaken. Het is de ‘Maxi Corner’ en ik ben daar heel enthousiast over. Zo enthousiast dat ik dit graag wil delen. Ik wil namelijk dat ook andere mensen dit hulpmiddel kennen en hun voordeel mee kunnen doen.

 

Immedia SatinSheet
Het grote voordeel is dat ik makkelijker kan draaien omdat mijn heupen en schouders over het laken heen glijden. En een mooie bijkomstigheid is dat het voor mijn hulphond Kaiko ook veel gemakkelijker gaat om mij te helpen. Daardoor overbelast ik hem ook minder! Drie keer per nacht helpt hij mij om op mijn andere zij te draaien. Dat is best zwaar op een gewoon laken, maar door de Maxi Corner is het voor Kaiko een fluitje van een cent geworden.

De SatinSheet Basislaken Maxi Corner heeft een groot oppervlakte om te draaien. Nu heb ik daarnaast ook de SatinSheet Basislaken Midi Corner ontdekt. Een hoeslaken met elastieken, maar dan met het voeteneinde van katoen. Dit is voor mij nog handiger, want dan blijven mijn orthesen wel liggen als ik draai.

Ik zou echt niet meer zonder kunnen! Het laken wordt vergoed door de verzekering en daardoor is het voor niemand een belemmering meer, denk ik. Ik vraag echter wel expliciet om de SatinSheets van Immedia en niet iets van een ander merk. De reden? Het materiaal van SatinSheets is namelijk veel zachter en comfortabeler dan van andere merken. Bovendien transpireer ik op andere glijlakens veel meer. Wat ik misschien wel het meest belangrijk vind: het SatinSheet Basislaken is gladder waardoor ik minder kracht nodig heb om te draaien. Dat is belangrijk voor mezelf, maar draagt ook bij aan de arbeidsvoorwaarden van Kaiko.”

Meer te weten komen over Erna, haar hulphond en wat zij allemaal meemaakt? Lees het op haar blog: www.hulphondkaiko.blogspot.com

 

Vraag adviesgesprek aan

Plan een afspraak (op afstand) of vraag direct een demo van onze producten aan.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download onze brochure

Benieuwd naar al onze producten? Download dan nu de brochure.

Meer weten over onze glijlakens? Ontdek alle eigenschappen, voordelen en verschillende glijlakens. Download vandaag nog onze brochure voor alle details!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.