Henriette Hutten – Ergotherapeut Ergo Centraal

“Ik ben als ergotherapeut werkzaam in de eerste lijn vanuit mijn eigen praktijk Ergo Centraal. Mijn specialisaties zijn Parkinson, COPD, palliatieve zorg en oncologie. Bij veel van deze cliënten is het verplaatsen in bed problematisch, hetzij door stijfheid, pijn of een zeer beperkte conditie.

Glijlakens die in bed kunnen blijven liggen gebruik ik inmiddels alweer sinds 2012. Ik moet toegeven dat ik niet zeker weet of dit sinds het begin Immedia glijlakens zijn geweest of van een ander merk. Via het monodisciplinaire overleg vanuit ParkinsonNet ben ik destijds door een collega ergotherapeut gewezen op deze glijlakens.

Inzet glijlakens

De lakens zijn voor een grote groep cliënten inzetbaar, maar ik gebruik de glijlakens veelvuldig bij cliënten met Parkinson. Het grootste voordeel aan de glijlakens van Immedia vind ik toch wel dat het de cliënten zelfstandig houdt. De cliënten kunnen zelfstandig draaien, vaak in combinatie met één of twee bedbeugels. Hierdoor is het mogelijk om zelfstandig te gaan verliggen, met een hoog ligcomfort als gevolg en daarmee soms ook een betere slaapkwaliteit. Tel daar ook nog eens bij op dat het in- en uit bed gaan gemakkelijker gaat. Om deze zelfstandigheid te bereiken zet ik voornamelijk het Immedia SatinSheet 2D Basislaken Midi en het SatinSheet 2D Basislaken Midi Corner in. Ook gebruik ik, wanneer iemand zorgafhankelijk is, af en toe de Immedia 4WayGlide in.

Bij het gebruik van het SatinSheet 2D Basislaken Midi merkte ik dat de behoefte bij mij ontstond voor een laken met elastieken en een stroef gedeelte voor de voeten. Ik merkte dat mantelzorgers het namelijk vaak lastig vonden om het bed op te maken en het laken gaat vrij los om het matras zitten. In overleg met John Walker is daarom de SatinSheet 2D Basislaken Midi Corner gemaakt. Super dat er zo goed geluisterd wordt naar de ervaringen uit de praktijk! De kwaliteit van het satijn is uitstekend. Het laken is na het wassen snel droog waardoor het snel weer ingezet worden na een wasbeurt.

Vergoedingen

Wij vragen de lakens veelal bij onze vaste leverancier, alleen zij maken echter gebruik van een ander merk. Dat vind ik zelf wel jammer, omdat ik de kwaliteit van het satijn van de Immedia beter vind. Het materiaal is dikker en pilt minder snel. Het inzetten van de SatinSheet 2D Basislaken Midi Corner is daardoor lastiger.

Er wordt door de zorgverzekeraar één glijlaken vergoed. Vaak hebben cliënten er toch wel minimaal twee nodig, dus schaffen ze er ook een zelf aan. De hoge prijs is daarbij wel een belemmering. Het zou fijn zijn als de prijs van de glijlakens wat omlaag kan gaan, want voor particuliere aanschaf zijn ze wel prijzig.

Al met al verdient Immedia wat mij betreft een 9!”

Vraag adviesgesprek aan

Plan een afspraak (op afstand) of vraag direct een demo van onze producten aan.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download onze brochure

Benieuwd naar al onze producten? Download dan nu de brochure.

Meer weten over onze glijlakens? Ontdek alle eigenschappen, voordelen en verschillende glijlakens. Download vandaag nog onze brochure voor alle details!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.