Marian Wegereef – Carintreggeland

Marian Wegereef is adviseur fysieke belasting bij Carintreggeland. Ze biedt in die rol scholing en coaching aan om fysieke (over)belasting onder zorgpersoneel van Carintreggeland te voorkomen. Daarbij gaat het om bijvoorbeeld de werkhouding van personeel, maar ook over het gebruiken van de juiste hulpmiddelen voor de zorgverleners en de cliënt.

“De producten van Immedia zijn nu een jaar of vijf bij ons onder de aandacht. We werken met SatinSheets en 4WayGlide glijlakens. Dankzij onze scholingen worden de producten aangeschaft door alle teams. De teams maken uiteindelijk zelf de keuze, wij hebben een adviserende rol. Het wordt vooral intramuraal gebruikt, omdat de thuiszorg cliënten het zelf moeten aanschaffen. De wijkverpleging van Carintreggeland gebruikt glijlakens uit de uitleen van Medipoint.

Zelfredzaamheid

Het SatinSheet basislaken zou een mooie aanvulling zijn en draagt ook bij aan de zelfredzaamheid van de cliënt. Op advies van één van onze thuiszorgmedewerkers heeft een cliënt dit hulpmiddel zelf aangeschaft, maar dit is wel een uitzondering. Bij chronische zorg (zoals bij reuma) zou het echt uitkomst kunnen bieden. Helaas hebben veel cliënten een beperkt budget, of vinden ze het moeilijk om aan te schaffen. Daarom zou het een uitkomst zijn als de zorgverzekeraars dit soort producten zou vergoeden! De zorg wordt ook steeds zwaarder en het ziekteverzuim stijgt. Daarom is het zonde dat er niet meer producten binnen de zorg worden vergoed die de fysieke belasting van de zorgverlener verminderen. Ik werk 30 jaar in de zorg en het is niet alleen iets van de laatste jaren. Het werk wordt steeds zwaarder, fysiek en mentaal, dat zou een reden kunnen zijn waarom men niet in de zorg wil gaan werken. Het moet echt opgelost worden.

Wij zijn in aanraking gekomen met Immedia door onze hulpmiddelen leverancier Hartingbank. Ik ben erg tevreden over de kwaliteit van de innovatieve producten. Het is goed, degelijk materiaal, echt Scandinavisch. Er is goed over nagedacht en het functioneert prima. Het enige nadeel is dat het een buitenlands product is, waardoor het niet helemaal voldoet aan onze Nederlandse eisen m.b.t. de lussen. Deze passen niet op de jukken die we gebruiken, maar daar wordt inmiddels aan gewerkt. Als ik de producten die wij binnen onze organisatie gebruiken een cijfer zou moeten geven is dat een 8.

Onze zorgverleners gebruiken de Immedia keuzehulp, we gebruiken nu nog de papieren versie. Fijn dat het nu ook digitaal in te vullen is op www.etactransfer.nl! In het najaar zouden wij een workshop hebben met Ole (specialist transfer Etac uit Zweden), maar de vraag is of dit in de huidige situatie door kan gaan. In aanloop daarnaartoe hebben we van John (Productspecialist Mobility & Transfer Etac Nederland) wel veel online materiaal gekregen zoals video’s, zodat mijn collega’s hier vast mee aan de slag kunnen.

Effecten na inzet glijlakens

Het is moeilijk te meten of het ziekteverzuim bij ons werkelijk afneemt. Wat we wel merken is dat medewerkers door het gebruik van de producten de zorg als minder zwaar ervaren. Daarin draagt het bij in de tevredenheid en het werkplezier van de medewerker, dat is ook erg belangrijk voor ons.”

Op onze videopagina vindt u alle instructievideo’s van Immedia. Op www.etactransfer.nl/#keuzehulp kan iedereen de keuzehulp invullen voor een advies in welk product te gebruiken in welke situatie. Heeft u ook belang bij een demonstratie van de producten van Immedia? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Vraag adviesgesprek aan

Plan een afspraak (op afstand) of vraag direct een demo van onze producten aan.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download onze brochure

Benieuwd naar al onze producten? Download dan nu de brochure.

Meer weten over onze glijlakens? Ontdek alle eigenschappen, voordelen en verschillende glijlakens. Download vandaag nog onze brochure voor alle details!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.