Sandra Sijbesma-Resink – Patyna

Sandra Sijbesma-Resink is trainer ergocoach bij Patyna. Ze werkt als ergotherapeut zowel intra- als extramuraal. Ze is trainer-ergocoach,  geeft scholingen in fysieke belasting en is voorzitter van de vakgroep ergotherapie van Patyna.

“Wij werken nu een jaar of drie met de producten van Immedia, voornamelijk met de SatinSheet en de 4WayGlide. Omdat ik scholing geef in transfer verdiep ik me ook veel in glijzeilen. Ik bezoek beurzen en zoek op het internet naar informatie en innovaties. Op een beurs waar ik kwam ben ik in aanraking gekomen met de Immedia producten van Etac. Vervolgens hebben wij John uitgenodigd om een demonstratie te geven binnen onze vakgroep. Wij waren enthousiast en we hebben ons assortiment glijlakens uitgebreid met die van Immedia.

Behoud mobiliteit

Bij Patyna werken we actief aan ons beleid Fysieke Belasting waarin we enerzijds werken aan veiligheid en comfort van onze cliënten en anderzijds aan veiligheid en comfort van ons personeel. Het gebruik van glijvoorzieningen kan cliënten meer mobiel houden, waardoor zij hun vitaliteit behouden en daardoor zelfstandiger blijven. Dit is goed voor hun eigenwaarde, voor hun welbevinden. Het gebruik van glijvoorzieningen betekent voor ons personeel minder fysieke belasting en daardoor minder ziekteverzuim. Het is dus een win-winsituatie voor zowel cliënten als personeel.

Wij verzorgen scholingen Fysieke Belasting aan al onze ergocoaches, zowel in de verpleeghuizen als in de verzorgingshuizen en in de Thuiszorg.

Voor onze trainer-ergocoaches, die bestaan uit zowel ergo- als fysiotherapeuten hebben John en ik onlangs ook een scholing opgezet, die gegeven werd door Ole Lindahl Thy. Op die manier vergroten ook wij onze kennis en vaardigheden.

Ook vinden we het belangrijk om cliënten aan te spreken op hun mobiliteit. Vooral vanaf mobiliteitsklasse C gebruiken we glijlakens. Soms is er met gebruik van het glijlaken geen hulp van verzorgend personeel of eigen partner meer nodig, dat is geweldig. Zo houden we onze cliënten zo lang mogelijk mobiel.

Stuggere glijlakens

We zijn erg tevreden over de glijlakens. Vooral omdat ze wat stugger zijn dan andere glijlakens waar we mee werken. Zo plooit het laken minder en blijft het beter liggen. Ook zijn de elastieken ter bevestiging van het laken om de hoeken van het matras heel fijn, zo blijft alles goed zitten. Dat is fijn voor de cliënt, maar het geeft ook gemak tijdens het opmaken voor de zorgverlener. Als ik een cijfer zou moeten geven is dat zeker een 8! We zijn heel tevreden, niet alleen intramuraal, maar ook in bijvoorbeeld de thuiszorg.”

De trainer ergocoaches van Patyna hebben ook een workshop gehad van Ole Lindahl Thy. Ole is specialist in transfer op het Etac hoofdkantoor in Zweden. Af en toe komt hij over naar Nederland om zijn expertise over te dragen. Hoe deze workshop ging leest u in dit artikel. > https://www.etac.com/nl-nl/nieuws/training-immedia-bij-patyna/

Heb jij ook belang bij een demonstratie van de producten van Immedia? Of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Vraag adviesgesprek aan

Plan een afspraak (op afstand) of vraag direct een demo van onze producten aan.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download onze brochure

Benieuwd naar al onze producten? Download dan nu de brochure.

Meer weten over onze glijlakens? Ontdek alle eigenschappen, voordelen en verschillende glijlakens. Download vandaag nog onze brochure voor alle details!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.